woensdag 11 juli 2012

BEAUTY..

Tips | INCI
Een keuze van een cosmetica product wordt vaak bepaald door claims op verpakkingen, advies van een verkoopster / verkoper of door een reclame uiting.
Wat we vaak vergeten is het checken van de ingrediënten lijst om te kijken of er schadelijke ingrediënten inzitten of dat de claims wel echt worden verantwoord. We zien vaak op verpakkingen  'met aloe vera' of 'met vitamine E' staan terwijl het percentage van deze ingrediënten zo laag is dat het wel iets doet maar niet de voordelen heeft als wanneer er een hoger percentage in zit.

Een voorbeeld van een ingrediënten lijst van gezichtsreinigingsdoekjes:
Aqua, Propylene Glycol, Glycerin, Disodium Cocoamphodipropionate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Parfum, Cucumis Sativus (Cucumber) Extract, Centaurea Cyanus (Cornflower) Extract, Aloe Barbendensis Leaf Extract, Bisabolol, Panax Gingseng Extract, Camelia Sinensis (Green Tea) Extract, Decyl Glucoside, Panthenol, Chamomila Recuita (Matricaria) Extract, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Sodium Citrate, Polyaminopropyl Biguanide, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool

De eerste 3 ingrediënten zijn opbouwende en stabiliserende ingrediënten voor de formule. Het ingrediënt Disodium Cocoamphodipropionate is een reinigingsingrediënt, belangrijk want het zijn reinigingsdoekjes.

Vitamine E is op de INCI terug te vinden als Tocopheryl Acetate. In deze lijst aan het einde te vinden, wat betekent dat er maar een zeer klein percentage aan Vitamine E in zit. Om even een vergelijking te maken, er zit meer Parfum in dan Vitamine E.
Voor dit product hadden ze beter de claim: verzachtend en verfrissend kunnen communiceren doordat het ingrediënt Cucumis Sativus (Cucumber) Extract wel vrij bovenaan wordt vermeld.

Het is dus aan te raden als je opzoek bent naar een bepaalde claim of werking dat je eerst wat onderzoek uitvoert om te kijken naar welk ingrediënt je op zoek moet gaan. Een zeer handige site om je daarbij te helpen is: http://www.cosmeticscop.com/
--
Denise (@Celeste_DVG)